Unplugged Wedding

Tegenwoordig zijn we allemaal continue online, wereldwijd bereikbaar en zijn we bijna vergroeid met onze telefoons. Op een bruiloft gaat dit vaak nog een stapje verder. Telefoons, Ipads en ook volledige spiegelreflexcamera’s worden (vaak ongevraagd) door gasten meegenomen naar een bruiloft. Verzoek namens een trouwfotograaf…..laat de aanwezigen tijdens de ceremonie en kerkdienst geen foto’s maken! En indien aan de orde: ook niet bij het ophalen van de bruid. Laat die spiegelreflexcamera thuis, zet de telefoon eens een dagje uit. In ieder geval tot aan het avondfeest. Waarom? Dat leg ik graag even uit:

1. Het bruidspaar geeft niet zomaar (veel) geld uit aan een trouwfotograaf. In sommige gevallen komen deze fotografen zelfs met 2 personen. Dus echt, er worden foto’s genoeg gemaakt, daar worden we immers voor betaald.2. Al die fotograferende mensen komen zelf op de professionele foto’s met een scherm voor hun neus te staan. Terwijl het voor ons fotografen juist veel leukere foto’s oplevert als jullie gewoon genieten van het moment. Zodat we jullie lachende gezichten mooi kunnen vastleggen. (Of soms mooie tranen, ook daar houden wij van.)

3. Vaak willen de fotograferende vrienden en familie ook een foto van ‘iets dichterbij’. In sommige gevallen worden wij als trouwfotograaf zelfs aan de kant geduwd want ‘zij willen ook zo graag even een foto maken van de ringen’. Met als gevolg dat wij de belangrijke momenten kunnen missen!

4. Onze mede-fotografen gaan helaas ook vaak genoeg mee flitsen, waar de professional echt last van heeft!

5. Laat de gasten eens een dagje ook echt gast zijn en geen collega’s van de fotograaf, ook zij hebben een dagje vrij verdiend! En wij als professional worden immers betaald om de (goede) foto’s te leveren! Anders voelen wij ons zo overbodig!

6. Wij maken het helaas vaak mee dat er ‘s morgens foto’s gemaakt worden van het bruidspaar als meneer bruidegom zijn mooie bruid komt ophalen. Enthousiast worden deze foto’s door de gasten op Facebook geplaatst. Hierdoor hebben de avondgasten al gezien hoe mooi jullie uitzien…. Vaak gaat dit ongemerkt aan het bruidspaar voorbij, maar zorgt het wel vaak voor de nodige ergernissen. 

Namens de trouwfotografen, bij voorbaat dank! En als jullie als bruidspaar toch graag een paparazzi-moment willen inlassen voor de gasten werken wij daar graag aan mee! Dan lassen we gewoon een foto moment in waarbij iedereen even een mooie foto van jullie kunnen maken. Dat levert ons namelijk ook weer leuke foto’s op!