Unplugged Wedding

Foto’s: Dari Fotografie

 

Unplugged Weddings

Continue online

Tegenwoordig zijn we allemaal continue online, wereldwijd bereikbaar en zijn we bijna vergroeid met onze telefoons. Op een bruiloft gaat dit vaak nog een stapje verder. Telefoons, Ipads en ook volledige spiegelreflexcamera’s worden (vaak ongevraagd) door gasten meegenomen naar een bruiloft. Verzoek namens een trouwfotograaf…..laat de aanwezigen tijdens de ceremonie en kerkdienst geen foto’s maken! En indien aan de orde: ook niet bij het ophalen van de bruid. Laat die spiegelreflexcamera thuis, zet de telefoon eens een dagje uit. In ieder geval tot aan het avondfeest. Waarom? Dat leg ik graag even uit:

1. Er is een professionele fotograaf

Het bruidspaar geeft niet zomaar (veel) geld uit aan een trouwfotograaf. In sommige gevallen komen deze fotografen zelfs met 2 personen. Dus echt, er worden foto’s genoeg gemaakt, daar worden we immers voor betaald.

2. Geniet van het moment

Dat geeft de beste foto's!

Al die fotograferende mensen komen zelf op de professionele foto’s met een scherm voor hun neus te staan. Terwijl het voor ons fotografen juist veel leukere foto’s oplevert als jullie gewoon genieten van het moment. Zodat we jullie lachende gezichten mooi kunnen vastleggen. (Of soms mooie tranen, ook daar houden wij van.)

3. Laat ons niet iets missen!

Vaak willen de fotograferende vrienden en familie ook een foto van ‘iets dichterbij’. In sommige gevallen worden wij als trouwfotograaf zelfs aan de kant geduwd want ‘zij willen ook zo graag even een foto maken van de ringen’. Met als gevolg dat wij de belangrijke momenten kunnen missen!

Flits flits flits

Onze medefotografen gaan helaas ook vaak genoeg mee flitsen, waar de professional echt last van heeft! 

 

Gast is gast

Laat de gasten eens een dagje ook echt gast zijn en geen collega’s van de fotograaf. Ook zij hebben een dagje vrij verdiend. En wij als professional worden immers betaald om de (goede) foto’s te leveren. Anders voelen wij ons zo overbodig!

Tot slot...

Wij maken het helaas vaak mee dat er ’s morgens foto’s gemaakt worden van het bruidspaar als meneer bruidegom zijn mooie bruid komt ophalen. Enthousiast worden deze foto’s door de gasten op Facebook geplaatst. Hierdoor hebben de avondgasten al gezien hoe mooi jullie eruit zien… Vaak gaat dit ongemerkt aan het bruidspaar voorbij, maar zorgt het wel later voor de nodige ergenissen. 

Namens de trouwfotografen, bij voorbaat dank! En als jullie als bruidspaar toch graag een paparazzi-moment willen inlassen voor de gasten werken wij daar graag aan mee! Dan lassen we gewoon een foto moment in waarbij iedereen even een mooie foto van jullie kunnen maken. Dat levert ons namelijk ook weer leuke foto’s op! 

Fotostudio_Dari_Ja_ik_wil_trouwen_in_limburg (10)

Lees meer over

Danae Willeme is een gepassioneerde fotograve. Met hart en ziel stort zij zich op haar werk en probeert ze het maximale uit de foto te halen. Naast bruidsfotografie is ze gespecialiseerd in newborn shoots en cakesmashshoots. Sinds 2016 heeft ze haar eigen bedrijf en heeft al diverse foto awards mogen winnen.