Regen op je bruiloft? 6 Tips!

Artikel: Colinda van Dijk - Love Wedding Planning
Tip 1

Paraplu's

Zorg voor paraplu’s! Niet die saaie simpele, maar doorzichtige, witte, mooi gevormde of kleurige fleurige. Wanneer je trouwt op een regenachtige dag, is het zeker een aanrader. Uiteraard pak je niet de paraplu die je in de hal hebt staan en meeneemt naar de supermarkt. Nee, je bestelt je paraplu in de vorm van een hartje, een mooie doorzichtige of bijvoorbeeld een tweepersoons paraplu. Altijd handig voor jou en je partner. Zorg ook voor paraplu’s voor je dag gasten of de gasten die mee gaan op de foto. Dit zorgt gegarandeerd voor mooie plaatjes. 

Tip 2

Regenlaarzen

Natuurlijk ga je op je trouwdag niet met je mooie pumps door de regen en modder wandelen. Deze bewaar je voor de binnen momenten. Koop dus leuke regenlaarzen voor onder je trouwjurk en laat deze zeker mee op de foto zetten. Misschien kun je zelfs regenlaarzen kopen voor je bruidsmeisjes. Daar kun je zeker hele stoere foto’s mee maken!

Tip 3

De locatie

Kun je bijvoorbeeld ook binnen trouwen als het regent of mag je een tent opzetten? Heeft de locatie een tent of dien je deze zelf te regelen? En hoe ziet de tent eruit? Wat gebeurt er met de grond als deze nat wordt? Is het net een moeras of kun je er nog redelijk op lopen? Zijn de parkeerplaatsen nog toegankelijk? Kortom, bespreek vooraf de mogelijkheden met de locatie. Dan kun je al veel stress voorkomen!

tip 4

Foto's in de regen

Wacht niet tot het droog is, maar maak je fotoreportage in de regen! Betrek de regen gewoon bij je foto’s. Lekker knus samen met je partner onder een paraplu, intiemer wordt het niet voor de huwelijksnacht! En vraag de fotograaf om tips. Je kunt hele romantische foto’s maken in de regen en vergeet ook zeker niet alle andere gasten met paraplu’s erbij te betrekken. 

tip 5

Informeer je gasten

Laat je gasten weten hoe de dag eruit komt te zien, ondanks de regen. Geef aan dat je zelf voor paraplu’s zult zorgen (dan heb je de kleuren mooi zelf in de hand) en adviseer je gasten om een extra outfit mee te nemen, eventueel extra schoenen en iets warms zoals een vestje.

tip 6

Lach

Laat de regen op je bruiloft je humeur niet verpesten, maar laat de regen in je voordeel werken. Leef je uit op de kleuren van de paraplu’s. Wil je ze allemaal wit of juist in verschillende kleurtjes. Wat past het beste bij jullie thema? Welke kleur regenlaarzen is mooi? En wat voor soort tent past het beste bij jullie en jullie thema. Geniet ook van het organiseren van een trouwdag waarop de kans op regen groter is. 

Lees meer over

Ik ben Colinda, de weddingplanner en weddingcoach achter Love Wedding Planning. Mijn bruidsparen en vrienden omschrijven mij als een zorgzaam, gedreven, betrouwbaar en gestructureerd persoon met oog voor detail. 

Vanaf het eerste moment is jullie bruiloft net zo belangrijk voor mij als deze voor jullie is. Ik streef naar de perfecte trouwdag voor jullie, maar ben er ook om jullie zorgen weg te nemen.