De perfecte trouwring

5 tips voor de Perfecte Trouwring !
  1. Op tijd! Ga uiterlijk 3 maanden voor het huwelijk langs bij een echte trouwringenspecialist, laat je adviseren over de tal van mogelijkheden en laat zorgvuldig je ringmaat opmeten. Er kan verschil in ringmaat zijn tussen je linker-en rechterhand, dus houd daar rekening mee.
  2. Ga voor goud! Goud is het meest populaire edelmetaal voor trouwringen: het is mooi, duurzaam en tijdloos. Van nature is goud geel van kleur, maar door het mixen met andere metalen, kun je ook andere kleuren creëren, zoals wit- en roségoud. Het is ook mogelijk op de trouwringen van je (groot)ouders of een ander erfsieraad te laten verwerken in jullie trouwring. Dit oude goud wordt omgesmolten en eventueel vermengd met nieuwgoud waaruit een prachtige ring wordt gemaakt.
  3. Inscriptie! Je trouwdatum, jullie namen, initialen of koosnaampje, jullie hartslag of vingerafdruk: je kunt dit alles en meer in je trouwring laten graveren. Traditioneel wordt het aan de binnenkant gedaan, maar je ziet ook steeds vaker inscripties aan de buitenkant.
  4. Jawoord! Na het jawoord mogen de ringen aangeschoven worden: spannend! Laat de fotograaf vooraf nog even foto’s maken van de ringen. Zorg dat je ze op een mooie manier presenteert op bijvoorbeeld een kussentje of in een roos. Maak van het aanschuifmoment in ieder geval iets bijzonders, want met het uitwisselen van de ringen en de kus, wordt jullie huwelijk pas echt bezegeld.
  5. Mooi blijven! Doe je ring af als je zwaar werk gaat doen zoals in de tuin werken. Geef je ring regelmatig een schoonmaakbeurt met warm water en een zachte tandenborstel. En laat je juwelier de ring eens per jaar nakijken om te controleren of je diamanten nog goed vastzitten en om hem weer te laten schitteren.