Bruidstaart tips

1. Bestel je taart niet als laatste

Wees op tijd

Een bruiloft plannen is superleuk maar ook veel werk. Wat is dringend en wat kan tot het laatste wachten? Soms heb je een fantastische datum en dat kan betekenen dat jouw gewenste leverancier niet meer beschikbaar is. Dus wees op tijd! 

3 tot 4 maanden voor de datum is het perfecte moment om voor jouw taartleverancier te gaan kijken. 

2. Boek een proeverij

Laat het smaken!

Wat een voorpret kun je hebben met een echte proeverij. Lekker smullen met 3 taartjes met 3 verschillende vullingen. Want vaak weet je vooraf toch nog niet zo goed wat je het allerlekkerste vindt. En je kunt stukjes van de taartjes mee naar huis nemen om zo ook je mama of wellicht beste vriendin mee te laten beslissen.

3. Heb je een thema of kleur?

Denk voor je afspraak al eens na

Als jullie je bruiloft in een bepaalde stijl of thema hebben, dan kun je dit zeker doortrekken naar de bruidstaart. Denk aan romantisch, strak, thematisch, grappig. Of wellicht hebben jullie een bepaalde kleur. Maar thema’s zoals lente, zomer, herfst of winter kan natuurlijk ook!

4. Taart aansnijden

Wanneer doe je dit?

De taart is bedacht en besteld en wordt door jouw taartspecialist naar de locatie gebracht. Dat is alweer een zorg minder. Na de ceremonie is het perfecte moment om deze dan aan te snijden. Het bruidspaar snijdt uiteraard als eerste de taart aan. De fotograaf staat klaar voor dit mooie moment. Er kan geproost worden en natuurlijk gefeliciteerd. Tijdens het feliciteren kan de rest van de taart aangesneden worden. Zo heeft iedereen tegelijkertijd taart en is de één niet al eerder klaar dan de ander.

TIP: Serveer de bruidstaart niet als dessert. Een bruidstaart is machtig en men krijgt deze vaak na het eten niet meer op. Terwijl na een ceremonie de meeste gasten toch wel iets lekkers lusten. Want ze weten niet meestal niet precies wat ze aan eten krijgen.